Wat is de neuslippenplooi?
De neuslippenplooi rimpels zijn de rimpels die lopen vanaf de neushoeken naar de mondhoeken. Bij het ouder worden is het heel natuurlijk dat men rimpels begint te krijgen, de volume in het gezicht kleiner wordt en dat de huid een beetje gaat hangen. De neus-lippenplooi is vaak een van de eerste rimpels die men krijgt en kan ervoor zorgen dat het gezicht er ouder, bozer en vermoeider eruit gaat zien. Maar wat is de oorzaak van de neuslippenplooi?

Oorzaken neuslippenplooi rimpels
De belangrijkste oorzaak voor het verkrijgen van de rimpels in het hele gezicht komt door het ouder worden. Wanneer men ouder wordt neemt de volume en elasticiteit in het gezicht af. Maar wordt ook de schedel kleiner. Hierdoor gaat de huid hangen en is het huid niet meer zo strak rondom de schedel.
Daarnaast kan het verouderingsproces versnelt worden wanneer men rookt, veel alcohol drinkt of te veel in de zon ligt. Hoewel met niet aan het ouder worden ontkomt kunnen de rimpels wel gedeeltelijk of zelfs helemaal verwijderd worden.

Neuslippenplooi filler om de rimpels te verminderen
Het verminderen, wegnemen of opvullen van de neuslippenplooi rimpels kan heel goed met een filler behandeling. Door het injecteren van lichaamseigen natuurlijke hyaluronzuur, krijgt de huid meer volume en collageen, wordt de rimpel opgevuld en gaat het gezicht er jonger uitzien. De neuslippenplooi zal met behulp van een filler verminderen of gaat zelf helemaal weg voor een tijdje. De duur van het effect is van de behandeling is afhankelijk van de filler die gebruikt wordt. Wij gebruiken 2 soorten fillers de Sapyha filler en de Juvderm filler. Het effect en de prijzen van de neuslippenplooi filler aan de hand van beiden fillers staan hieronder vermeld. Deze behandeling wordt vaak gecombineerd met de jukbeenderen behandeling.

Merk fillerEffect van de behandelingFiller neuslippenplooi prijs
Saphya filler9-12 maanden€325
Juvederm filler9-18 maanden€425
Het gemiddelde effect van de neuslippenplooi behandelingen aan de hand van onze fillers.

Foto van voor en na een neuslippenplooi filler behandeling. De rimpels gaan grotendeels of zelfs helemaal weg voor 9-18 maanden


Hoe ziet de behandeling eruit?
Wanneer u een afspraak hebt gemaakt bij ons krijgt u altijd een gratis consult. Hier kunt u al uw wensen bespreken met onze plastisch chirurg, dokter Yassir Eltahir. Onze arts zal naar aanleiding van uw wensen eerlijk aangeven wat er mogelijk is. Ook zal hij uw gezondheidsachtergrond bespreken om de veiligheid van de behandeling te waarborgen. Het consult duurt tussen de 15-20 minuten. Hierna kunt ervoor kiezen om gelijk een behandeling uit te laten voeren of u kiest ervoor om er nog over na te denken.

De neuslippenplooi behandeling
Wanneer u de behandeling wilt doen, zal de arts een verdovende crème smeren en zal hierna een aantal keren prikken in de neuslippenplooi. De fillers die wij gebruiken bevatten hiernaast nog het verdovende middel lidocaïne, waardoor de pijn minimaal is. De behandeling zelf duurt 5-10 minuten.

Na de behandeling en het resultaat
In principe kunt u na de neuslippenplooi filler behandeling u dagelijkse werkzaamheden verder uitvoeren en is er nauwelijks iets te zien aan uw gezicht. De behandelde regio in het gezicht kan wel wat gevoelig zijn na de behandeling voor 1-2 dagen. Ook kan het wat roodheid ontstaan maar dat gaat dezelfde dag gewoon weer over. Om het ideale resultaat te krijgen dient u de eerste 2 dagen de sauna en zonnebank te vermijden. Ook wordt zwaar sporten 24 uur na de behandeling afgeraden. Het ideale resultaat is 2 weken na de behandeling zichtbaar en het resultaat is tussen de 9-18 maanden zichtbaar.

Waarom een behandeling uit laten voeren bij Looking Young
Wij vinden dat medische behandelingen altijd kwalitatief en veilig moeten worden uitgevoerd. Hierdoor werken wij met A merken/producten in de cosmetische geneeskunde en met een zeer ervaren plastisch chirurg die al meer dan 17 jaar ervaring heeft. Hiernaast vinden wij dat de behandelingen ook betaalbaar moeten zijn. Komt u gerust langs voor een gratis vrijblijvend consult en dan kunt u al uw wensen bespreken met onze arts.