Botox behandelingen
tegen rimpels

Wat is Botox?

Botox, ook wel bekend als Botuline Toxine in de medische wereld, is een stof die de prikkeloverdracht tussen de zenuw en de spier beïnvloedt. Daardoor kan de spier niet meer goed samentrekken of wordt de zweetproductie onmogelijk. Botox is een gezuiverd eiwit dat veel wordt gebruikt voor rimpelbehandelingen en volumebehandelingen. Wanneer het met een hele dunne naald in bepaalde spiergroepen wordt geïnjecteerd, ontspant de spier en wordt de spier tijdelijk stil gelegd. Hierdoor kan de huid zich herstellen op de plaats van de rimpel. Het eiwit wordt al sinds jaren tachtig van de vorige eeuw gebruikt door neurologen en cosmetische artsen over de gehele wereld. Het middel wordt als veilig beschouwd en er wordt zelden melding gemaakt van een allergie voor dit product.

Een botox behandeling tegen rimpels in Groningen

Botox is erg geschikt om rimpels te bestrijden die door spiersamentrekkingen worden veroorzaakt. Verreweg de meeste behandelingen met dit eiwit worden gebruikt om rimpels in het gezicht te verminderen. Het effect van ervan is het beste bij rimpels die ontstaan als gevolg van gezichtsuitdrukkingen zoals, frons rimpels, horizontale lijnen op het voorhoofd, kraaienpootjes, afhangende mondhoeken, Gummy smile (tandvleeslach), wenkbrauwlift etc.

Het effect van de behandeling is na ongeveer tien dagen tot twee weken optimaal. De behandeling blijft ongeveer vier tot zes maanden effectief. Daarna moeten er vervolgbehandelingen komen voor een blijvend resultaat. De prijs van de behandeling is afhankelijk van het aantal eenheden dat wordt gebruikt. Gewoonlijk wordt er gerekend per behandelde zone-regio. Bekijk onze prijzen voor botox behandelingen in Groningen.

Botox tegen overmatig zweten

Het eiwit wordt ook gebruikt als behandeling tegen overmatig zweten. Dit werkt uitstekend en de zweetproductie neemt met 95% af. Het eiwit tegen overmatig zweten wordt voornamelijk toegepast bij de oksels, de handen en de voeten. Het effect van de behandeling is bij oksels tussen de 6-12 maanden. Bij voeten en handen is de behandeling 4-6 maanden effectief.

Behandeling met botox tegen migraine

Botox wordt ook gebruikt voor de behandeling van migraine die vaak wordt veroorzaakt door een hoge spierspanning van spieren in het hoofd en de nek. De migraine gaat niet geheel weg maar de intensiteit neemt af en het aantal aanvallen worden minder. Uit onderzoek is gebleken dat toediening van de eiwit tegen bepaalde migraine uitstekend werkt. Hierdoor wordt de behandeling door de ziektekostenverzekeringen vergoed. U kunt vooraf met de ziektekostenverzekering en met ons overleggen.

Veelgestelde vragen over botox

Een consult bij een injectables kliniek is meestal gratis. Dit is echter heel afhankelijk van de kliniek en de bedrijfscultuur die ze hanteren. Bij Looking Young Groningen is een botox consult altijd gratis en is tevens de nabehandeling gratis.

Één zone botox behandeling in Nederland zal je tussen de €100 en €200 euro kosten, afhankelijk van de hoeveelheid botox die de arts nodig acht om de rimpels glad te strijken. Meestal wordt de prijs bepaald aan de hand van het aantal zones dat behandelt dient te worden. Indien de prijs lager dan €100 is betekent dit dat een kliniek/ arts werkt met baby botox. Baby botox is een halve zone.
Vraag de kliniek ook altijd even met welke merk ze werken; de drie bekendste merken zijn Botox Allergan, Bocouture en Botox Azzalure.

Botox wordt het meest gebruikt voor fronsrimpels, horizontale lijnen op het voorhoofd, kraaienpootjes, afhangende mondhoeken, Gummy smile (tandvleeslach) en de wenkbrauwlift.

Na een botox behandeling zal het effect van de behandeling na tien dagen tot twee weken optimaal zijn. De werking van de behandeling houdt zo een vier tot zesmaanden aan. Daarna dient een vervolg behandeling plaats te vinden voor een blijvend effect.

De injectie worden gegeven met een heel dun naaldje en is praktisch pijnloos. Gedurende een uurtje is de injectieplaats wat zichtbaar, daarna niet meer. Wel dient u de eerste 48 uur een bezoek aan de sauna en zwaar sporten te vermijden, omdat dat een negatieve invloed kan hebben op de duur van de effectiviteit.

Gedurende een uurtje is de injectieplaats een beetje zichtbaar. Daarna niet meer.

In principe mag u alles doen na een botox behandeling. Echter wordt er aangeraden om een bezoek aan de sauna en zwaar sporten 48 uur na een botox behandeling te vermijden, omdat dit een negatief effect kan hebben op de duur van de effectiviteit.

Voor een behandeling of een consult kunt u contact opnemen met Looking Young. Bij het eerste gesprek of correspondentie via e-mail zullen wij een afspraak met u plannen voor een eerste consult. Tijdens dit consult in de kliniek zal onze behandelend arts uw medische geschiedenis met u bespreken en zal hij vragen naar uw wensen en behoeften. Hierin zal onze arts eerlijk advies geven of de wensen en behoeften realistisch zijn. Ook zal onze arts aangeven welke behandeling het beste bij u past, om het optimale resultaat te behalen. Tijdens het consult kunt u bepalen of u gelijk de behandeling wilt laten uitvoeren, ofdat u er nog even over wilt nadenken alvorens u een volgende afspraak inplant.