Een botox behandeling om rimpels te verwijderen

Een botox behandeling is erg geschikt om rimpels te verwijderen die door spiersamentrekkingen worden veroorzaakt. Verreweg de meeste behandelingen met dit eiwit worden gebruikt om rimpels in het gezicht te verminderen. Het effect ervan is het beste bij rimpels die ontstaan als gevolg van gezichtsuitdrukkingen zoals:

  • Wenkbrauw rimpels
  • Gummy smile
  • Kraaienpootjes
  • Fronsrimpels
  • Voorhoofdrimpels
  • Hangende mondhoeken

Om deze rimpels te verwijderen gebruiken wij de volgende behandelingen:

Eerste consult bij een botox behandeling in Groningen

Het eerste consult kost €50. Hierin kunt u al uw vragen en wensen bespreken met onze arts. Deze zal eerlijk advies geven welke behandelingen het beste passen om het gewenste resultaat te bereiken. Ook zal gedurende dit gesprek uw gezondheidsachtergrond besproken worden zodat onze arts alle informatie heeft die nodig is om de veiligheid te waarborgen. Na het consult kunt u gelijk een botox of filler behandeling uit laten voeren.

Botox tegen overmatig zweten

Botox wordt, naast dat het wordt gebruikt om rimpels te verwijderen in het gezicht, ook gebruikt als behandeling tegen overmatig zweten. Dit werkt uitstekend en de zweetproductie neemt met 95% af. Botox tegen overmatig zweten wordt voornamelijk toegepast bij de oksels, de handen en de voeten. Het effect van de behandeling is bij oksels tussen de 6-12 maanden. Bij voeten en handen is de behandeling 4-6 maanden effectief. Vanwege het uitstekende effect van botox tegen overmatig zweten is deze behandeling erg populair geworden.

Behandeling met botox tegen migraine

Heeft u vaak last van migraine aanvallen?
Dan zal een botox behandeling tegen migraine kunnen helpen. Botox wordt namelijk gebruikt voor de behandeling van migraine die vaak wordt veroorzaakt door een hoge spierspanning van spieren in het hoofd en de nek. De migraine gaat niet geheel weg maar de intensiteit neemt af en het aantal aanvallen worden minder. Uit onderzoek is gebleken dat toediening van de eiwit tegen bepaalde migraine uitstekend werkt. Hierdoor wordt de behandeling door de ziektekostenverzekeringen vergoed.

Botox tegen migraine in Groningen

U kunt vooraf met de ziektekostenverzekering en met ons overleggen. Wetenschappelijk is het bewezen dat het eiwit beter werkt wanneer mensen heftigere hoofdpijn of migraine hebben ten opzichte van mensen die af en toe een migraine pijn ervaren. De combinatie van het tegen gaan van migraine aanvallen met het tegengaan van voorhoofdrimpels in het gezicht maakt het één van de meest populaire botox behandelingen die er zijn.

Wat is botox?

Botox, ook wel bekend als Botuline Toxine in de medische wereld, is een stof die de prikkeloverdracht tussen de zenuw en de spier beïnvloedt. Daardoor kan de spier niet meer goed samentrekken of wordt de zweetproductie onmogelijk. Botuline toxine is een gezuiverd eiwit dat veel wordt gebruikt voor rimpelbehandelingen en volumebehandelingen. Wanneer het met een hele dunne naald in bepaalde spiergroepen wordt geïnjecteerd, ontspant de spier en wordt de spier tijdelijk stil gelegd. Hierdoor kan de huid zich herstellen op de plaats van de rimpel. Het eiwit wordt al sinds jaren tachtig van de vorige eeuw gebruikt door neurologen en cosmetische artsen over de gehele wereld. Het middel wordt als veilig beschouwd en er wordt zelden melding gemaakt van een allergie voor dit product.

Waarom een behandeling uit laten voeren bij Looking Young?

Omdat wij veiligheid en kwaliteit het allerbelangrijkste vinden. Wij werken met artsen die gecertificeerd zijn en meer dan 20 jaar ervaring hebben met het uitvoeren van botox en filler behandelingen. Hiernaast werken wij in overleg met onze arts alleen met A merken en gebruiken wij voor onze botuline toxine behandelingen het merk Allergan, dat wereldwijd het meest gebruikt wordt voor botox behandelingen. Maar ondanks dat wij veiligheid en kwaliteit enorm belangrijk vinden, willen wij betaalbaar zijn en blijven. Daarom zijn onze prijzen zijn iets voordeliger dan van de meeste concurrenten.

Veelgestelde vragen

Een consult bij een Looking Young kliniek kost altijd €50. U krijgt advies van gecertificeerde botox en filler artsen die jarenlang ervaring hebben. Gedurende het consult kunt u al uw vragen stellen en zal u altijd eerlijk advies krijgen.

Één zone met deze eiwit behandeling in Nederland zal je tussen de €100 en €200 euro kosten, afhankelijk van de hoeveelheid botox die de arts nodig acht om de rimpels glad te strijken. Meestal wordt de prijs bepaald aan de hand van het aantal zones dat behandelt dient te worden. Indien de prijs lager dan €100 is betekent dit dat een kliniek/ arts werkt met baby botox. De baby variant is een halve zone. Vraag de kliniek ook altijd even met welke merk ze werken; de drie bekendste merken zijn Botox Allergan, Bocouture en Botox Azzalure.

Het eiwit wordt het meest gebruikt voor fronsrimpels, horizontale lijnen op het voorhoofd, kraaienpootjes, hangende mondhoeken, gummy smile (tandvleeslach), migraine aanvallen, zweten en de wenkbrauwlift.

Na een behandeling met de eiwit zal het effect van de behandeling na tien dagen tot twee weken optimaal zijn. De werking van de behandeling houdt zo een vier tot zes maanden aan. Daarna dient een vervolg behandeling plaats te vinden voor een blijvend effect.

De injectie worden gegeven met een heel dun naaldje en is praktisch pijnloos. Gedurende een uurtje is de injectieplaats wat zichtbaar, daarna niet meer. Wel dient u de eerste week na de behandeling een bezoek aan de sauna en zonnebank te vermijden. Tevens adviseren wij om 48 uur na de behandeling niet te sporten, Al deze activiteiten kunnen een negatieve invloed hebben op de duur van de effectiviteit.

Gedurende een uurtje is de injectieplaats een beetje zichtbaar. Daarna niet meer.

In principe mag u alles doen na de behandeling. Echter wordt er aangeraden om een bezoek aan de sauna en zwaar sporten de eerste week na een behandeling te vermijden, omdat dit een negatief effect kan hebben op de duur van de effectiviteit.

Voor een behandeling of een consult kunt u contact opnemen met Looking Young. Bij het eerste gesprek of correspondentie via e-mail zullen wij een afspraak met u plannen voor een eerste consult. Tijdens dit consult in de kliniek zal onze behandelend arts uw medische geschiedenis met u bespreken en zal hij vragen naar uw wensen en behoeften. Hierin zal onze arts eerlijk advies geven of de wensen en behoeften realistisch zijn. Ook zal onze arts aangeven welke behandeling het beste bij u past, om het optimale resultaat te behalen. Tijdens het consult kunt u bepalen of u gelijk de behandeling wilt laten uitvoeren, of dat u er nog even over wilt nadenken alvorens u een volgende afspraak inplant.

Wij vinden veiligheid boven alles het allerbelangrijkste. Omdat het effect van het eiwit op het zwangerschap nog niet voldoende is onderzocht en welke effecten dit kan hebben op zowel de korte als de lange termijn voeren wij geen behandelingen uit bij zwangere vrouwen.

Het is wettelijk niet toegestaan om een injectables behandeling uit te voeren bij mensen onder de 18 jaar oud in Nederland. Ook als u uw vader, moeder of ander familielid meeneemt die wel ouder is als 18 jaar, voeren wij de behandeling niet uit.