Er jonger uit komen te zien
door een filler behandeling

Hyaluronzuur

Hyalonzuur is een natuurlijk in het lichaam voorkomende stof die als filler wordt gebruikt om rimpels te vullen of om volumeverlies door onze krimpende schedel te corrigeren. Bij het ouder worden wordt de schedel kleiner en vermindert ook de hoeveelheid natuurlijk hyaluron in onze huid. Daardoor ontstaan er rimpels en neemt de spanning van de huid af. Hyaluronzuur wordt op de markt aangeboden onder vele namen, maar in essentie zijn er slechts verschillen in de dikte (viscositeit), en in het al dan niet toevoegen van extra stoffen, zoals bij voorbeeld lidocaïne dat een verdovend effect geeft. Het mooie van een filler behandeling is dat het effect direct zichtbaar is. Afhankelijk van de locatie en de gebruikte dikte is het effect zes tot achttien maanden zichtbaar. Een filler behandeling is doorgaans niet pijnlijk – behalve rond de mond en in de lippen, maar dan wordt er verdoofd -, omdat ze met een dun naaldjes of canule wordt uitgevoerd. In het sterk doorbloede gezicht kan altijd wel een klein bloedinkje optreden wanneer daar in geprikt wordt, maar door zorgvuldig en rustig te werken is die kans klein. Overigens kun je zo’n bloedinkje eenvoudig camoufleren.

Hyaluronzuur wordt als natuurlijk materiaal door het lichaam afgebroken en daarmee verdwijnt ook het effect. Na inspuiting trekt het hyaluronzuur wat water aan, waardoor het effect wat sprekender wordt. Bij het aanbrengen van de filler wordt hiermee rekening gehouden door de huid niet volledig op te vullen. Overvulling geeft esthetisch lelijke resultaten. Allergisch zijn voor hyaluronzuur komt nauwelijks voor. Het materiaal wordt al meer dan 20 jaar zeer veilig gebruikt in de geneeskunde.

Hyaluronzuur wordt vaak gebruikt in combinatie met botuline toxine ”botox” en/ of dradenlift behandelingen. De prijs van de behandeling is afhankelijk van de hoeveelheid hyaluronzuur die wordt gebruikt.

Radiesse

is een filler die Calciumhydroxyapatiet (CaHA) – een lichaamseigen stof – bevat die de huid aanzet tot de vorming van collageen waardoor de huid – die immers bij toenemende leeftijd steeds minder collageen bevat – er weer jonger uit gaat zien. Dat effect is direct al zichtbaar na injectie, maar het echte CaHA-effect treedt pas op na enige weken. Het mooie effect houdt 12-18 maanden aan. Radiesse wordt vooraf verdund met wat lidocaïne en dan met een dunne naald in de huid aangebracht. Niet allen in het gezicht, maar ook in de handen, bovenarmen etc. Het resultaat ziet er natuurlijk uit en voelt ook zacht aan. Er is wereldwijd inmiddels 10 jaar ervaring met Radiesse en het is niet toxisch en niet allergeen. Wel kan er na de injectie een licht roodheid van de huis optreden die na een dag weer is verdwenen. De prijs van de behandeling is afhankelijk van de gebruikte hoeveelheid Radiesse.

Vitamine A-zuur

Vitamine A-zuur is het enige middel waarvan is aangetoond dat het fibroblasten stimuleert tot het aanmaken van collageen, waardoor een huidverjonging optreedt. Vaak wordt het gebruikt in combinatie met het reinigen van de huid, scrubben en peelings. Looking Young schrijft Vitamine A-zuur voor en begeleidt je verder al dan niet in samenwerking met je eigen schoonheidsspecialiste.