Dr. Yassir Eltahir

Plastisch chirurg dokter Eltahir is onder andere lid van de European Board of Plastic Reconstructive and Aesthetic Surgery (EBOPRAS).

Dokter Eltahir rondde in 1993 de studie geneeskunde af aan de University of Pécs Medical School in Hongarije. Na deze periode heeft hij tot 2003 als algemeen chirurg en staflid algemene chirurgie gewerkt in het Urban Hospital Nagyatád en Bonyhád te Hongarije.

Vanaf 2003 heeft dokter Eltahir zich gespecialiseerd in plastische chirurgie. Hij was staflid plastische chirurgie in het Saint Stephen Hospital in Boedapest. Zijn ervaring als plastisch chirurg heeft hij verder uitgebouwd bij Privékliniek Drissplasztika te Boedapest en het Universitair Centrum voor Esthetische Chirurgie (UCEC) in Groningen.

Sinds 1 maart 2005 is dokter Eltahir als plastisch chirurg en staflid plastische chirurgie werkzaam bij het Universitair Medisch Centrum Groningen (UMCG). Hierbij richt hij zich met name op borstreconstructie en algemene reconstructieve plastische chirurgie. Vooral bij borstreconstructie speelt de esthetiek van het eindresultaat een belangrijke rol.

Sinds december 2019 versterkt dokter Eltahir als plastisch chirurg en injectables specialist het team bij Looking Young.

Publicaties

Dokter Eltahir heeft diverse publicaties op zijn naam staan, met name op het gebied van borstreconstructie. Hij heeft in de periode vanaf 2002 aan vele internationale wetenschappelijke lezingen, congressen en symposia op het gebied van plastische chirurgie deelgenomen en zelf enkele presentaties gegeven.

  • Klik hier (UMCG) en hier (RUG) voor een overzicht van aan dokter Eltahir gerelateerde medische publicaties

Verenigingen en lidmaatschappen

BIG Register NederlandNaast zijn huidige werkzaamheden als plastisch chirurg en staflid plastische chirurgie is dokter Eltahir lid van diverse nationale en internationale verenigingen; onder andere de European Board of Plastic Reconstructive and Aesthetic Surgery (EBOPRAS) en de Nederlandse Vereniging voor Esthetische Plastische Chirurgie. Ook legt hij regelmatig internationale werkbezoeken op het gebied van plastische chirurgie af.

  • Fellow of the European Board of Plastic Reconstructive and Aesthetic Surgery, EBOPRAS
  • International Active Member of the American Society for Aesthetic Plastic Surgery, ASAPS
  • International Member of the American Society of Plastic Surgeons, ASPS
  • International Society of Aesthetic Plastic Surgeon, ISAPS
  • The Dutch Society of Aesthetic Plastic Surgery, NVEPC
  • The Dutch Society of Plastic Surgery, NVPC
  • Medical Specialty registration Commission, the Netherlands
  • Big register, the Netherlands
  • Specialist registration General Medical Council, UK