Nooit meer harsen, scheren of epileren? 

In onze professionele IPL salon werken we met 2 uiterst moderne apparaten; de SoftTOUCH SHR2en de E-light IPL/RF. Deze kunnen door ons worden ingezet naar gelang de indicatie en uw wensen.IPL kan worden ingezet voor:


 


- Permanent ontharen.

- Pigmentvlekken / zwangerschapsmasker.

- Sproeten.

- ouderdomsvlekken.

- spatadertjes en spider naevi.

- Couperose.- Kraaienpootjes, rimpeltjes en huidverstrakking.

- Acne.

- Schimmelnagels.

24 oktober a.s. een open dag IPL-behandelingen 

Vestiging Sint Johannesga van 10.00 u. tot 12.30 u.                                           Vestiging Steenwijk van 13.30 u. tot 17.00 u. 

Gladde huid zonder stoppels   

De behandeling is gegarandeerd effectief, een prachtig gladde huid is het resultaat. Sommige zorgverzekeraars erkennen de behandeling. Voor overbeharing dat bij mannen vaak voorkomt is het een ideale oplossing. D.P.L. methode kan op het hele lichaam toegepast worden. De behandelmethode is veilig en betrouwbaar. Esther Sikkens is onze deskundige op het gebied van I.P.L.  

 

Pigmentvlekken / Zwangerschapsmasker / Zonnevlekken.Pigmentvlekken, zwangerschapsmasker en zonnevlekken komen veelal voor in het gezicht, op armen, benen en handen en kunnen makkelijk verwijderd worden door middel van E-light. Melanine in het huidpigment is de belangrijkste veroorzaker van deze vlekken.Melanine is een donkerbruine kleurstof die door bepaalde huidcellen wordt gemaakt in de bovenste huidlaag. Verkleuringen in de huid als pigmentvlekken komen bij iedereen voor. Door zonlicht of onder invloed van hormonen (zwangerschap) wordt de aanmaak van melanine verhoogd en ontstaan er bruine verkleuringen van de huid. Soms zijn deze verkleuringen niet mooi en onregelmatig. Er ontstaan vlekken die donkerder zijn dan de omliggende huid. Ook mensen die nooit in de zon komen kunnen last hebben van deze vlekken. Pigmentvlekken kunnen ook ontstaan door huidveroudering, ontstekingen van de huid, erfelijke factoren en zwangerschap.Bij ouderdomsvlekken is de verdeling van het pigment verstoord waardoor er vaak grote en storende vlekken ontstaan op plekken die veel aan zonlicht bloot gesteld zijn met name op handen en in het gezicht. Deze zijn goed te behandelen. 

 

Sproeten (Epheliden).Sproeten zijn zeer veel voorkomende goedaardige kleine lichtbruine vlekjes die vooral gezien worden in het gelaat, op de schouders en de armen. De sproeten kleuren sterker na blootstelling aan zonlicht. Wanneer er langere tijd geen of weinig blootstelling is aan zonlicht, verbleken de sproeten weer. Sproeten komen vooral voor bij mensen met een lichte huid, die niet of weinig bruinen en die makkelijk verbranden in de zon. Deze zijn goed te behandelen.

 

OuderdomsvlekkenNaarmate de huid verouderd zien we dat de pigmentcellen niet meer in een mooie verdeelde structuur in de huidligg Wat we dan zien zijn bruine tot donkerbruine vlekken die eruit zien als moedervlekken en meestal in het gelaat, op de handruggen en armen zichtbaar zijn. Deze zijn goed te behandelen. 

 

Adertjes / Spatadertjes / Spidervains.Voor mensen met rode kleine, zichtbare bloedvaatjes (meestal op het gezicht of de benen) is een E-light behandeling een goede oplossing. IPL / RF therapie is zeer geschikt voor kleine vaatjes. Grote(re) vaten of spataderen dient u door de dermatoloog te laten behandelen. 

 

Couperose / Roodheid verwijderen.IPL / RF kan worden gebruikt om Couperose in het gezicht te verwijderen. Couperose zijn kleine bloedvaatjes en zijn ook beter bekend als gebarsten vaatjes (spider naevi.) Als het zich in het gezicht of op de hals bevindt kan het lijken op roodheid. Dit is als het ware een maas van heel veel fijne bloedvaatjes. Als de bloedvaten meer dan 2-3 mm in doorsnede zijn , worden ze aangeduid als spataderen en dienen door de dermatoloog behandeld te worden.Couperose en roodheid in het gezicht is goed te behandelen.

 

Rimpeltjes verwijderen / Huidversteviging.IPL /RF therapie helpt bij het herstel van de stevigheid van de huid en het verminderen van kleine rimpeltjes. Door het forceren van de huid door middel van IPL/ RF zal de huid meer collageen en elastine gaan produceren waardoor de huid strakker en voller wordt. Kleine rimpeltjes verdwijnen en diepere rimpels worden minder diep en minder zichtbaar.

 

AcneAcne is een ontstekingsziekte van de huid en wordt gekenmerkt door de aanwezigheid van mee-eters (comedonen), rode pukkels (papels) en puistjes (pustels). Acne is een van de meest voorkomende huidproblemen. De meeste tieners hebben er in meer of mindere mate last van, maar ook veel volwassenen. Vaak wordt acne gezien als iets dat er gewoon bij hoort en waar je wel weer overheen groeit.Voor velen is acne een groot probleem, het kan het zelfvertrouwen negatief beïnvloeden. Een goede behandeling is daarom belangrijk.

 

Hoe ontstaat Acne? Acne begint gewoonlijk rond de puberteit, wanneer bij zowel jongens als meisjes de hormoonspiegels gaan schommelen. Deze hormonen regelen de activiteit en grootte van de talgklieren (vetklieren) in de poriën van de haarzakjes in de huid. Een stijging van de hormoonspiegels zorgt dat de talgklieren groter worden waardoor er te veel talg of vet wordt aangemaakt. De talgklieren maken een vetachtige stof aan die ‘talg’ of ‘sebum’ wordt genoemd. Tijdens de natuurlijke cyclus van de huid verplaatst het sebum zich langs de haarzakjes naar het huidoppervlak. De binnenkant van de wand van het haarzakje stoot huidcellen af die samenklonteren met het talg. Wanneer tegelijkertijd sprake is van overproductie en afstoting van huidcellen, raakt het haarzakje verstopt waardoor de opening op het huidoppervlak afgesloten raakt. Wanneer de prop groot genoeg is om naar het huidoppervlak geperst te worden en zichtbaar wordt, is het officieel een open of gesloten mee-eter. Daarbij bevorderen het talg en de celdeeltjes samen de vermeerdering van bacteriën die in de poriën aanwezig zijn en veroorzaken zo infectie, pijn, roodheid en zwelling.Deze plekken kunnen pijnlijk zijn en littekens veroorzaken.De levenscyclus van een puistje, van het ontstaan onder de huid totdat hij volledig is verdwenen, duurt 8 tot 12 weken.

 

Behandeling acne. Door uw acne te laten behandelen met IPL/RF worden door middel van de licht pulsen op het te behandelen gebied de bacteriën (de veroorzakers van het acne probleem) vernietigd. De productie van talg zal ook worden verminderd door het krimpen van de talgklier. Dit bevordert de verwijdering van acne en resulteert in een gezonde huid. 

 

 

BELANGRIJKE PUNTEN ten aanzien van IPL / SHR behandelingen!Intakegesprek en eerste behandeling met SoftTouch SHR.Voorafgaand aan een door u gewenste behandeling vindt een gratis Intake- en informatiegesprek plaats. Na deze intake kan desgewenst gelijk de eerste behandeling plaatsvinden.De intake samen met de eerste behandeling duurt 30 – 60 minuten.Tijdens deze intake wordt gekeken naar uw wensen, klachten, redenen en vragen. Alvorens te behandelen wordt ook nauwkeurig gekeken of er redenen zijn zijn om u niet te behandelen, de zogenaamde contra-indicaties.Als er redenen zijn om te testen of u geschikt bent voor de behandeling bieden wij u kosteloos een kleine proefbehandeling (proefstukje) aan. 1 week later volgt dan de controle en eventueel de eerste behandeling. In de meeste gevallen behandelen wij direct na de intake meteen.

 

Voorzorgsmaatregelen met betrekking tot uw behandeling.Vanaf 1 maand voor de behandeling niet in de zon, zonnebank of zelfbruinende crèmes gebruiken.U kunt uiteraard het te behandelen gebied wel afdekken of een sunblock met een hoge factor gebruiken. (+30)Vanaf 1 maand voor de behandeling niet meer harsen of epileren. U mag wel scheren of knippen.De week voor de behandeling niet scrubben en geen microdermabrasie of soortgelijke peeling toepassen.- Tot 2 dagen voor de behandeling niet in chloorwater of sauna.Het is belangrijk dat uw huid de eigen huidskleur heeft op de dag van de behandeling.Bij een ontharingsbehandeling 1 - 3 dagen voor de behandeling zorgvuldig scheren (afhankelijk van de haargroei). Haartjes dienen tijdens de behandeling bij voorkeur tussen 1-3mm lengte te hebben.Gebruik zo min mogelijk crèmes, deodorant en andere geparfumeerde producten vlak voor de behandeling.Draag wit ondergoed als uw bikinilijn wordt behandeld en vermijd strakke kleding. Draag geen make-up wanneer uw gezicht wordt behandeld.

 

De IPL / SHR behandeling (alle behandelingen).U draagt tijdens de behandeling een beschermende bril om uw ogen tegen het felle licht te beschermen. De meeste mensen vergelijken het gevoel van de behandeling met een elastiekje dat op de huid schiet. De behandeltijd is afhankelijk van het te behandelen oppervlak.Gedurende een paar uur blijft er een zonnebrandachtig gevoel in de huid aanwezig. U mag koelen met een coldpack of smeren met after-sun of Aloe vera zalf.Ook nu geldt vier weken geen zon op het behandelde gebied toelaten (risico op verbranding). 

 

Na de IPL / SHR behandeling (permanent ontharen).Gedurende een paar uur blijft er een zonnebrandachtig gevoel in de huid aanwezig. U mag koelen met een coldpack of smeren met after-sun of Aloë Vera crème.Ook nu geldt vier weken geen zon op het behandelde gebied toelaten (risico op verbranding en op tijdelijke hyperpigmentatie of hypopigmentatie!. Na ongeveer 10 dagen valt het haar deels uit op u merkt vertraging in de haargroei op. Niet alle haren zijn dan permanent verwijderd (alleen de haren in de groeifase). Na iedere behandeling komen er minder haren terug.Ook is het mogelijk dat u rond de 5 a 6 behandelingen telkens een volledige beharing terug ziet groeien na een haarvrije periode van 3 a 4 weken. Dit is normaal en het is gebruikelijk dat het vanaf behandeling nummer 6 ineens heel snel gaat. Het haar blijft dan plots 'met bosjes tegelijk weg'. Geduld is belangrijk. Tot maximaal 80% van de haren kunnen permanent worden verwijderd tijdens het gehele behandeltraject. Bij blonde of rode haren ligt dit percentage minder hoog en moet u rekening houden met meer behandelingen dan normaal.

 

Na de IPL behandeling (overige behandelingen).Gedurende een paar uur blijft er een zonnebrandachtig gevoel in de huid aanwezig. U mag koelen met een coldpack of smeren met after-sun of Aloë Vera crème. Ook nu geldt vier weken geen zon op het behandelde gebied toelaten (risico op verbranding en op tijdelijke hyperpigmentatie of hypopigmentatie! 

Altijd een gladde huid 

Configuratie

Titel

Nooit meer harsen, scheren of epileren

Beschrijving

Nooit meer harsen, scheren of epileren

Kernwoorden

Nooit harsen, nooit sheren, nooit epileren