Massage en Care 

Klassieke massage  

Massage is een prettige manier om lichamelijk en geestelijk tot ontspanning te komen en heeft een krachtige uitwerking op het gevoel van welbevinden. Tevens bevordert de klassieke massage de gezondheid doordat tal van lichaamsfuncties worden geactiveerd. Bij spierklachten zoals een stijve nek, pijn tussen de schouderbladen, onderrugklachten enzovoort geeft massage veelal direct verlichting! Afgezien van een weldadige en heerlijke ontspanning, zorgt massage onder andere voor een betere doorbloeding, zodat uw gezondheid een zeer positieve impuls krijgt.  

Hotstone massage  

Hot stone massage is precies wat de naam zegt: masseren met warme stenen.Een eeuwenoud ritueel als basis voor ontspannen en onthaasten in deze moderne tijd.De Hot stone massage wordt gegeven met afgeronde basaltstenen. Dit zijn vulkanische stenen die door invloed van water en zand door de jaren heen gladgepolijst zijn.De stenen zijn zeer rijk aan ijzer en magnesium. Daardoor kunnen ze de warmte goed opslaan, vasthouden en geleidelijk aan weer afgeven. De grootte van de stenen varieert van 2 tot 12 centimeter.Voor de behandeling worden de stenen opgewarmd tot 40 à 50 graden Celsius. Het lichaam wordt ingesmeerd met olie, zodat de stenen goed glijden tijdens het masseren. Door de combinatie van warmte en beweging kom je dieper in de spieren.De massage ontgift, voert afvalstoffen af, stimuleert de orgaanfuncties en brengt het lichaam weer in balans. Deze massage zorgt ervoor dat u volkomen ontspannen en met een zeer voldaan gevoel terug naar huis gaat.   

 

Deze massage is geschikt voor mensen met: 

  • Behoefte aan totale ontspanning 
  • Spier- en/of zenuwpijnenFybromialgie
  • Stress
  • Gewrichtsproblemen
  • Slechte doorbloeding
  • Rug- en/of nekklachten  

Shiatsu massage  

Wij bieden zowel 'shiatsu gelaat' als Shiatsu lichaam aan'. Stoelshiatsu is een drukpuntmassage op een stoel. Er zijn meerdere positieve effecten van de vorm van shiatsu. De stoelshiatsu verhoogt de concentratie, geeft meer energie, verkwikt, is stressverlagend. Reduceert spanning en stijfheid in spieren en stimuleert de bloedsomloop. De behandeling is niet alleen prettig en ontspannend op het moment zelf, maar er gaat ook een preventieve werking vanuit. Het ziekteverzuim bij bedrijven kan hierdoor verminderen. 

Cupping Therapie  

 Cupping is van oorsprong een uit de Chinese geneeskunde afkomstige behandelmethode. waarbij de verwarmde glazen op de huid worden geplaatst. de glazen worden op de specifieke drukpunten gezet. het is daarmee verwant aan de drukpunten die bij accupunctuur gebruikt worden. Cuppingtherapie veroorzaakt geen pijn of brandend gevoel. Het verwarmde glas zorgt hierbij voor een vacuum, waardoor de bloedcirculatie van de huid bevordert wordt. Dirt heeft een ontspannend effect op lichaam en geest. Als afsluiter wordt er de moxasigaar gebruikt om de huid-acupucntuurpunten warm te maken met de bedoeling de circulatie van bloed en qi (levensenergie) te stimuleren.


Jezelf het beste gunnen 

Configuratie

Titel

Massage en care

Beschrijving

Klassieke, hotstone en shiatsu massage of cupping therapie

Kernwoorden

Klassieke massage, hotstone massage, shiatsu massage, cupping therapie